Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vize příživnictví a propaganda ministra Drábka - MPSV

Zvrácený návrh na příživnictví v příbuzenském komunismu. To je vize ministra práce a sociálních věcí Drábka, připravená v předloze nového občanského zákoníku.

Něco málo z nedávné historie

Komunistická myšlenka byla založena na společném vlastnictví majetku. Z něho měl každý čerpat kolik potřebuje bez ohledu na to, kolik majetku na společnou hromadu uložil. A tak to má být od 1. 1. 2012 mezi vámi a vašimi příbuznými přes 3 generace.

Už je to tady !

Ministrem propagandy pro schválení předloženého příživnického patentu je ministr Drábek (MPSV). V případě schválení návrhu OZ přinutí zákonem č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, příbuzné nezaměstnaných (včetně těch vzdálenějších dle odstavce 3) k tomu, aby je živili někteří členové z okruhu celého příbuzenstva dle svých možností a blízkosti příbuzenského vztahu. Mnozí z vás už určitě četli nebo slyšeli plamenná slova ministra Drábka, že o výživu (příživu) nezaměstnaného se mají postarat příbuzní v kruhu rodiny. Odkazuji na článek:  V tíživé situaci si má rodina pomoci napřed sama. Až pak má nastoupit stát, tvrdí Drábek.

V případě, že ustanovení navrženého občanského zákoníku budou schválena ve stávjící podobě, s čímž MPSV v čele s ministrem Drábkem zjevně počítá, budete takový komunismus budovat v okruhu vašich příbuzných. Vaše mzda jako výtěžek vaší práce už nebude jen vaše, ale v případě, že některý příbuzný bude nezaměstnaný, budete ho živit podle  bližších pravidel, která ustanoví aparát ministra propagandy pro realizaci příživnické metody státní sociální politiky.

Hanebnost spočívá v návrhu ustanovení § 857 OZ, kterým bude upravena vyživovací povinnost mezi příbuznými od prarodičů, jako vrcholu rodinné pyramidy, až po vnoučata a vzdálenější příbuzné dle odst. 3. Bližší pravidla v pořadí živitelů nezaměstnaných určí ministr Drábek a jeho ministerský aparát na základě ustanovení § 857. Abyste byli v obraze, a nemysleli si, že jde o nějakou nepodloženou fámu, zařazuji kopii § 857 předlohy občanského zákoníku, která má jít do parlamentu ke schválení. V důvodové zprávě k návrhu je uvedeno, že návrh čerpá z občanského zákoníku z roku 1811. Tedy z dob Marie Terezie, kdy bylo zrušeno nevolnictví. Odkaz na celý návrh a na důvodovou zprávu najdete dole.

Pododdíl 4

Vyživovací (přiživovací) povinnost příbuzných

§ 857

(1) Předci a potomci mají vzájemnou vyživovací povinnost.   Poznámka: dosud platí, že příživa dětí v produktivním věku na rodičích či prarodičích je v rozporu s dobrými mravy. > A nebo se snad mění úhel pohledu na dobré mravy v závislosti na "vykorumpovanosti" státní pokladny?

(2) Vyživovací povinnost rodičů vůči dítěti předchází vyživovací povinnosti prarodičů a dalších předků vůči dítěti.  Poznámka: nejedná se o výživovací povinnost k nezaopatřeným dětem, ale k těm dětem, které mají ukončenou  přípravu na budoucí povolání a není pro ně volné místo na trhu práce, za což určitě nemohou rodiče, prarodiče ani další předkové, kteří by měli nezaměstnaného potomka dle návrhu tohoto odstavce živit.

(3) Vzdálenější příbuzní mají vyživovací povinnost, jen nemohou-li ji plnit bližší příbuzní.  Poznámka: vzdálenější příbuzní jsou sourozenci, švagři, tety, strýcové apod. Ti všichni budou mít s vámi vzájemnou přiživovcí povinnost, bude-li návrh v této podobě přijat.

(4) Nejedná-li se o poměr rodičů a dítěte, předchází vyživovací povinnost potomků vyživovací povinnosti předků.

Členství v rodinné komunistické buňce vznikne automaticky každému vašemu příbuznému jen tím, že má k vám a dalším příbuzným příbuzenský vztah, ať se to vám nebo ostatním příbuzným líbí nebo ne. Dle § 857 odstavec 3 OZ vznikne členství v buňce i příbuzným vzdálenějším. Každý člen komuny bude mít zákonem stanovenou povinnost, vyživovat ostatní komunisty, budou-li to v případě nezaměstnanosti potřebovat.

Mnozí z vás určitě četli nebo slyšeli plamenná slova ministra Drábka, že o výživu (příživu) nezaměstnaného se mají postarat příbuzní v kruhu rodiny. Odkazuji na článek:  V tíživé situaci si má rodina pomoci napřed sama. Až pak má nastoupit stát, tvrdí Drábek.

Ve spojitosti s automatizací výroby lze předpokládat i mezi většinovým obyvatelstvem nárůst nezaměstnanosti. Lze proto očekávat i to, že téměř v každé rodině se najde nezaměstnaný, třeba i váš vzdálenější příbuzný dle odstavce 3, ke kterému budou mít ostatní příbuzní vyživovací povinnost.

Takový rodinný komunismus byste rádi? Jestliže ne, stáhněte si Návrh občanského zákoníku Důvodová zpráva. Návrh zákona je odeslaný do připomínkového řízení. V rámci připomínkového řízení se k návrhu může vyjádřit odborná i laická veřejnost, a to do 25. ledna. Já už jsem se vyjádřil na e-mailovou adresu obcanskyzakonik@msp.justice.cz. , která je k tomuto účelu zřízena. Máte tutéž možnost.

S pozdravem  autor

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Vejtasa | sobota 22.1.2011 16:05 | karma článku: 23,35 | přečteno: 2627x
  • Další články autora

Jaroslav Vejtasa

Zatmění Jupiterem je lepší než nekonečné politické kecy

Tenhle článek je určen těm čtenářům, kterým už kauza Davida Rátha na zdejším blogu leze krkem.

6.6.2012 v 12:00 | Karma: 8,11 | Přečteno: 767x | Diskuse| Věda

Jaroslav Vejtasa

Zneužívači dávek třeste se! Ministr s vámi zatočí

Lidem, kteří nikdy nebyli nezaměstnaní, je nad slunce jasné, že sociální dávky jsou tak vysoké, že se z nich dá spokojeně žít. A ještě zbude na alkohol a cigarety. Proto tleskají Drábkovu super vynálezu zvanému „sociální karta“.

15.1.2012 v 23:02 | Karma: 30,53 | Přečteno: 1984x | Diskuse| Ekonomika

Jaroslav Vejtasa

Festival za demisi vlády

Jste spokojeni s činností současné vlády? Je to, co současná vláda prosazuje, tím, čemu jste dali ve volbách svůj hlas? Je-li vaší odpovědí na předchozí otázky NE, pak je tento článek určen pravě pro vás.

20.9.2011 v 1:51 | Karma: 19,45 | Přečteno: 1317x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Vejtasa

Extrémní praktiky Nejvyššího správního soudu - justiční zvůle

Dle ustanovení článku 15 Ústavy - zákonodárná moc v České republice náleží Parlamentu. S tímto se však NSS neztotožnil a pasoval se do role zákonodárce, aby k obrazu výkonné moci státní mašinérie svou divokou „novelizací“ změnil ustanovení § 104 odst. 4 zákona č. 150/2002 Sb., soudní řád správní (níže jen s.ř.s.), a mohl pak rozhodovat o kasačních stížnostech správních orgánů podle platného zákona však nepřípustných.

2.8.2011 v 20:51 | Karma: 16,91 | Přečteno: 1925x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Vejtasa

Když nechtějí makat, přejme jim ty sociální dávky…

U nás v republice je zhruba 8% nezaměstnanost, protože je nedostatek pracovních příležitostí. To víme asi všichni. Kdo má práci, ten je obvykle rád, že ji má, a na nezaměstnané většinou nadává, že jsou to nemakačenka, lemplové a vyžírky na jejichž sociální dávky musí on dělat.

9.7.2011 v 7:59 | Karma: 16,18 | Přečteno: 2029x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, zabila dvacet členů Hamásu

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:29

Izraelská armáda ráno oznámila, že její jednotky operují v některých oblastech na východě Rafáhu v...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:05

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4553x
homo sapiens

Seznam rubrik